Min allvädersjacka

Jag är ute i naturen för jämnan och behöver alltid ha en allvädersjacka som håller mig varm och därför ska jag skriva det här inlägget som handlar om de jackor som jag har haft under åren. Det finns ett företag som säljer dessa jackor och företaget heter Hiking och har ni inte hört om dem innan så gör ni det nu. Min allvädersjacka är prisvärd och värd varenda krona. Den här allvädersjackan har också gott om utrymme, vilket gör den här allvädersjackan perfekt för utomhusaktiviteter. Allvädersjackan kommer med alla möjliga funktioner som du önskar att du hade på alla dina kläder, men eftersom detta är den enda allvädersjacka jag äger är det okej.

***

Jag ska nu skriva om mina erfarenheter av allvädersjackor i allmänhet istället för bara en specifik modell/typ/märke så här kommer det: Dessa jackor är inte de billigaste sakerna att köpa, men om du håller på med vandring så är de väl värda pengarna eftersom de håller dig varm även när det är kallt ute (de är gjorda av andningsbart material som hjälper svett att avdunsta), de är vattentäta, vindtäta och en massa andra saker samtidigt.

Jag har en tre-skikts North Face allvädersjacka tillverkad av Gore Tex ePTFE-laminat med ett så kallat H2No skal utanpå, som är mycket andningsbar och väger endast 400 gram. Innerfodret håller alla typer av dåliga lukter borta från huden, så det behövs inget aktivt kol eller vad man nu använder för att bygga upp bakterier där inne – såvida man inte tänker använda det som ett antiperspirant. Den är också väldigt bekväm att ha på sig hela dagen.

Jag har aldrig haft några problem med den här jackan trots att jag inte precis har tagit väl hand om den. Den har gjort det möjligt för mig att vandra året runt i alla typer av väder, och nu behöver den bara en tvätt eftersom den börjar bli ganska smutsig.